Monday, 12 March 2018

Rezeki 2018, Alhamdulillah.. setelah 9 tahun kontrak

Assalamualaikum dan hello ;)

Macam biasa dah ada sawang-sawang sikit ni huhu.

Alhamdulillah berkat kesabaran selama almost 9 tahun to be exact 8 tahun 11 bulan 12 hari (walaupun tak lah berapa nak sabar pun), dengan izin Allah saya berjaya mendapat lantikan tetap dan dah lapor diri bermula 26 Februari 2018 yang lepas.


Ya, memang tempoh yang lama hampir 9 tahun kontrak di Jabatan ni. Tak apa, saya redha dan anggap ini ujian dan dugaan untuk saya dan keluarga saya.  Kalau tak, 16 Mac akan datang ni merekodkan saya 9 tahun kontrak huhu.

Saya tak anggap ini hasil usaha saya sendiri, tapi entah mungkin sahaja mana-mana doa individu-individu tertentu yang Allah makbulkan.. Wallahua'lam.. Memang ramai saudara, rakan dan bosses yang mendoakan.. :D

Saya sendiri sebenarnya dah tak ambil kisah dengan status kontrak saya. Saya dah berserah, saya cuma setkan dalam hati saya, saya akan buat kerja terbaik yang saya boleh sumbangkan dan Lillahita'ala..

Walaupun tiada manusia yang iktiraf, biar Allah sahaja yang balas.. Asal rezeki walaupun tak banyak, tapi masih berkat untuk seisi keluarga..

Saya percaya semua ini rezeki. Just buat yang terbaik. Improve mana-mana kesilapan dan interview sebelum ini. Interview memang banyak kali dah. Entah berapa kali saya sendiri tak kira. Maybe 7 atau 8 atau 9 kot?

Kalau asyik mengira-ngira kegagalan, takut buat kita lebih down..

Ada seorang rakan interview yang bagi tips kat saya so tak rasa down sangat kalau gagal interview. Katanya anggap pergi interview tu macam hobi. So taklah rasa ralat sangat kalau gagal hehehe.. mujarab juga barangkali :) Dan rezeki juga rakan tu juga berjaya interview ini.. Alhamdulillah..

Apa pun saya bersyukur sangat walaupun masih sedih sebab masih ada rakan seperjuangan yang masih sangkut dengan taraf kontrak. Saya doakan mereka diberi kekuatan dan kesabaran dan insyaAllah berjaya juga mendapat lantikan tetap dalam masa terdekat.

InsyaAllah amin...

2 comments:

  1. Alhamdulillah, tahniah liza..dah lama tak singgah sini

    ReplyDelete
  2. terima kasih ayu :)
    ye lah.. lama.. dah banyak media sosial lain :D

    ReplyDelete