Wednesday, 23 November 2022

1st Time Jadi Petugas Pilihan Raya Umum (PRU15)

 Assalamualaikum dan hello 😊

Berkhidmat untuk negara 💪

Tak pernah bermimpi lagi nak jadi petugas SPR di Pilihan Raya Umum (PRU).  Sebenarnya tak tahu pun macam mana cara nak apply jadi petugas ni.  Kebetulan ada kakak kelas Zumba offer sesiapa yang berminat nak jadi pengganti petugas kalau-kalau ada yang tarik diri. So volunteer bagi nama. Ada rezeki pula ada yang tarik diri saat akhir. Dapatlah pengalaman jadi Pemandu Arah Pusat Mengundi (PAPM).

Friday, 4 November 2022

Family Camping @ Campsite Dusun PakNan, Batang Kali, Selangor | 29 -30 Oktober 2022

Assalamualaikum dan hello :)
 
 

Family Camping 2H1M di Dusun PakNan, Kampung Hulu Rening, Batang Kali, Selangor.
 
1st time join cousin camping bersama-sama. Biasa sendiri-sendiri je. Anak-anak seronok ada geng. Kalau tak, dok gaduh sesame sendiri je. Nak nya Ali memang kamceng dengan Naufal. Tau-tau hilang je main tubing sama-sama.

2nd day, 3 families datang untuk day trip/piknik (day trip/piknik ni kadar caj berbeza dari bermalam). 
 

Wednesday, 2 November 2022

Family Camping @Hulu Tamu Eco Resort, Batang Kali, Selangor | 23 - 25 Okt 2022

Assalamualaikum dan hello :) 

Hulu Tamu Eco Resort

1st time pacak khemah di Hulu Tamu Eco Resort (HTER) untuk tahun 2022. Last pacak Krismas 2021 @PD. Disebabkan lama nau tak pacak, barang dah merata tak tau kat mana. Then siap terlupa bawa macam-macam. Paling sadis tertinggal bahan masak utama untuk menu yang dah plan. Guna apa ada je la tapi masing-masing dok komen lapar 😅. CO kena buat mini market juga kot nanti sebab nak ulang alik meredah ladang kelapa sawit dan jambatan besi itu macam tiada kekuatan 😆.